10.02.2012 г.

Открито писмо против добива на шистов газ в България

В качеството си вице-генерален секретар на Европейската федерация по спелеология, изпращам ви призив за подкрепа на акцията на федерацията против добива на шистов газ в Европа” .


Моля, разпространете това съобщение до всички пещерняци и ваши приятели !„Уважаеми спелео-приятели!

Както ви информирахме в началото на октомври, Общото събрание на Европейската федерация по спелеология (FSE) реши да изпрати официално отворено писмо до Европейската комисия с копие до Евродепутатите с оглед да ги информира за нашата загриженост относно експлоатацията на Шистовия газ в Европа.

Затова тогава е създадена европейска FSE работна група, която след 4 месеца работа иска да сподели резултатите с вас. Пълният текст на писмото можете да намерите на:

www.eurospeleo.org/FSE-letter-shale-gas-schiste.pdf

Каним ви да участвате в тази акция на FSE по два начина:

ДЕЙНОСТ 1: Това официално писмо на FSE е изпратено до Европейската комисия, но ние разчитаме на вас да го изпратите на Евродепутатите – членове на Европейския парламент от вашата страна да поискате да изпратят техните официални предложения по темата на FSE на адрес: shalegas@eurospeleo.org

Тези отговори ще бъдат публикувани на уеб-сайта на FSE.

Разбира се, насърчаваме ви да изпратите писмото до вашите приятели и да ги поканите да направят същото, дори и да не са пещерняци.

Важно е максимален брой пещерняци и техни приятели от вашата страна да изпратят писмото до вашите Евродепутати и да изпратят съответно отговора си до FSE.

За да улесним работата ви, работната група на FSE е подготвила таблица, където вие може да намерите всички електронни адреси на Евродепутатите, подредени по страни. Тя се намира на: http://www.eurospeleo.org/eurodeputies.xls

Ако живеете в страна, която не е член на ЕС, насърчаваме ви да изпратите писмото до Евродепутатите от „страните-сираци” (без пещерняшки клубове), посочени тук:

Кипър, Естония, Малта, Латвия

ДЕЙНОСТ 2: Предвид на това, чe това писмо е отворено, ние ви призоваваме да то подпишете. За това изпратете е-майл на адрес:

signature@eurospeleo.org

посочвайки трите ви пълни имена , градът и пощенския му код, държавата, и като опция името на вашата организация, ако вие я представлявате чрез вашият подпис.

Дори в този случай, всички членове на вашата организация, разбира се, са поканени индивидуално да подпишат откритото писмо, а също така и приятели на пещерняците.

Ако имате въпроси, моля задайте ги на е-майл: shalegas@eurospeleo.org

Ако искате да поощрите групата срещу добива на шистов газ на FSE вие можете да го направите с вашият подпис на : signature@eurospeleo.org

Ние ще ви държим информирани за напредъка на тази акция.

Благодаря за съдействието,

Оливие Видал

Генерален секретар на FSE”

(Превод от английската версия на писмото: М.Стаменова, А.Жалов)

Няма коментари:

Публикуване на коментар